Internasjonale Tema

Statens utgifter MÅ reduseres kraftig. Kraftig reduksjon av innvandring, aktiv repatriering og omvurdering av medlemskap i diverse organisasjoner og avtaler som svekker landets mulighet til å selvbestemme hvordan og på hva skattepengene våre brukes på.

Forenede Nasjoner

FN er kanskje den beste idéen i hele verdenshistorien, den skal skape fred på jorden og jevne ut forskjeller mellom utviklede land og land som er ikke det. Men til hvilken grad må land som Norge gi bort suverenitet og mulighet til å selv bestemme hva som er best for Norge og det norske folk, samfunn og kultur for å oppnå disse verdige mål?

Forholdet til EU/EØS

For et lite land med en liten befolkning som Norge kunne det være lurt å ha omfattende handelsavtaler med andre land og grupper med land som kan gi oss bedre og mer varierte vare- og tjenestetilbud, og det er hva vi er fortalt at EØS avtalen gjør for oss. Men gjør den virkelig det? Og hva ellers gjør den med hensyn til ufordelaktige ting for Norge? Vi tror en undersøkelse om i hvilken grad Norge og EU/EØS har felles interesser og hvor gunstig avtalen er for oss som nasjon er på sin plass

Klima

Det er et faktum at jordens klima endrer seg. Noen ganger blir det varmere, andre ganger kaldere. Det finnes grunner til at klimaendringer omtales i media, skolepensum, FN og andre NGOer, men virkeligheten er at for det meste dreier det seg om penger og makt og innflytelse å gjøre. Fryktet du ikke mulighetene som vises, ville du da være villig til å betale ekstra for ting eller gi opp selvbestemmelse eller landets suverenitet?

NATO

Det var ikke så veldig lenge siden at det fantes nok av virkelige trusler fra Sovjetunionen til at NATO ble til for å beskytte hele Europa, og selvfølgelig Norge. Dette var bra for ikke bare Norge og Europa, men også USA. Det tar litt tid før forandringer kan stoles på, ikke sant? Hvor lang tid trengs det før vi bør kunne stole mye mer på Russland enn det vi nå gjør er et relevant spørsmål. For oss er svaret at det har vært lenge nok allerede nå, og at NATO bør holde seg til å beskytte europas yttergrenser.

Rasisme

Rasisme er et ord som tas flittig i bruk i dagens Norge, men er vi nordmenn egentlig rasister? Vi mener at det er vi aldeles ikke, og vi tror ikke at det finnes så mange som en brøkdel av en eneste prosent som egentlig ser på hudfargen til folk og dømmer folk etter det. Videre mener vi at å se på oppførsel uansett hudfarve er gyldig tankegang og ikke rasistisk.

Hele partiprogrammet

Ser du ikke tema du søker etter, finnes det sannsynlig i en annen temakategori, ellers kan du søke i hele partiprogammet som kan lastes ned her.